El client que teníem ja no hi és. Com connectem de nou?

En les properes setmanes s’espera que el govern aprovi la normativa i els protocols definitius que regiran la reobertura dels establiment turístics. Mentre aquestes incògnites es mantenen, hem de fer una reflexió profunda en un altre àmbit vital en el nostre negoci, el client.

Perquè en aquestes setmanes de confinament tota la societat ha sofert canvis importants i el client que ens trobarem quan obrim les nostres portes no serà el que vam acomiadar l’últim dia abans d’abaixar-les. Heu vist recentment una pel·lícula i quan dos personatges s’acostaven molt i es tocaven heu pensat, però què fan? Aquest és un exemple dels canvis psicològics que hem fet.

Quins són els principals canvis en el perfil del nostre client? I les noves demandes que tindrà? Aquí tenim alguns exemples de transformacions que podem experimentar.

  • Origen: l’exemple més clar es troba en els establiments orientats al turisme estranger, que hauran de fer una tasca important per adaptar-se a un perfil de client nacional amb diferents horaris, costums i preferències.
  • Edat: la clientela d’edat més avançada tindrà més resistència a la tornada a la normalitat pel fet de pertànyer a un grup de risc.
  • Nombre: els petits grups ja siguin famílies, amics o parelles seran els primers clients en utilitzar els nostres serveis mentre que les reunions i celebracions nombroses trigaran més a realitzar-se.
  • Nous hàbits: la tendència a tot allò que és saludable, la necessitat d’estar en espais exteriors o la interacció social respectant les distàncies de seguretat són alguns dels exemples de nous hàbits que caldrà tenir en compte.
  • Poder adquisitiu: les conseqüències econòmiques del confinament han provocat forts canvis en el poder adquisitiu de part de la nostra clientela. A més, les expectatives pels propers mesos fan que les persones siguin més cautes alhora de realitzar despeses que poden considerar supèrflues.
  • Demanda de seguretat: no es tracta només de prendre les mesures necessàries pel compliment dels nous protocols obligatoris. Es tracta de convèncer els nostres clients que hem aplicat totes les mesures necessàries pensant en la seva seguretat.

A la vista d’aquests aspectes la pregunta que cadascú de nosaltres s’ha de fer és, la nostra oferta encaixa amb les noves necessitats? Perquè no n’hi ha prou amb obrir la persiana i fer el mateix que estàvem fent i que funcionava. Hem d’assegurar-nos que adeqüem els nostres serveis a les demandes de la nova realitat.   

Caldrà doncs plantejar-nos de nou quin és el perfil de clientela que tindrem, què és el que necessita i revisar la nostra oferta per assegurar que s’adequa a aquestes noves necessitats.

I, sobretot, serà necessària la comunicació, comunicació, comunicació.

Et semblen interessants aquestes reflexions? Contacta amb mi si vols que t’ajudi a adaptar el teu negoci o subscriu-te al butlletí per rebre informació de tant en tant.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *